Darten

Snookertown All-in Entertainment Centre beschikt over maar liefst 6 dartbanen!

slider-darts

Het spel Darten werd vanouds voornamelijk in Engelse pubs gespeeld.

Het bekendste darttoernooi is het World Professional Darts Championship (voorheen ook wel bekend als The Embassy, nu ook wel bekend als The Lakeside), dat jaarlijks op de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green wordt gespeeld. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben daar succes geboekt. Hierdoor is de dartsport ook in Nederland populair geworden. In Nederland worden de Dutch Open, de World Darts Trophy en de International Darts League georganiseerd.

Darten is een sport die gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord.
Er zijn verschillende manieren om te darten, maar de bekendste gaat als volgt: elke speler krijgt 501 punten (dit kan in andere varianten ook 301, 701 of zelfs 1001 zijn) die hij/zij moet wegspelen door om de beurt drie pijltjes te gooien.

De speler moet precies op 0 uitkomen, de laatste beurt wordt niet meegerekend als het puntenaantal daarmee onder de 0 zou komen. De laatste pijl moet altijd een double zijn (dus de buitenste ring of de Bull’s Eye). Degene die als eerste op 0 uitkomt wint de leg. Diegene die als eerste drie legs wint, wint de set. De uiteindelijke winnaar hangt af van de afspraak: bij bijvoorbeeld een best-of-9-sets wint de speler die het eerste vijf sets wint.

Heb je interesse om met je team bij ons te komen darten, vraag dan naar de leuke voorwaarden die wij kunnen bieden.

Snookertown beschikt maar liefst over 6 dartbanen. Van deze banen kunt u gratis gebruik maken tenzij onze darteams thuis hun wedstrijd spelen. Wilt u weten of u op een van onze dartbanen kunt spelen stuur een e-mail naar info@snookertown.nl

0 Comments
0 Pings & Trackbacks

Geef een reactie