Biljarten

Biljarten is een spel waarbij door middel van een lange, dunne houten stok, de keu, ballen in een rechthoekige bak met lage randen, het biljart (de tafel), kunnen worden bespeeld. Daarbij mag met de punt van de keu alleen de speelbal worden gestoten, die op zijn beurt andere ballen moet raken.

De populairste variant is driebanden. Driebanden is een vorm van (carambole) biljart, waarbij de extra regel geldt dat elke carambole een driebanden moet zijn. Dit betekent dat de speelbal, voor de tweede andere bal geraakt wordt, eerst minimaal drie keer een van de randen van de tafel moet hebben geraakt. Het driebanden is een van de vormen van biljart die is ingevoerd omdat sterke spelers onder vrije regels (het libre) te gemakkelijk caramboles maakten.

Wilt u exact alle spelregels weten? Vraag het aan een van onze medewerkers zij vertellen het u met plezier!

Snookertown beschikt over 4 biljarttafels. De kosten € 5,- per tafel, per uur. Onze computer neemt exact de tijd op van het aantal gespeelde minuten en deze betaald u. Wilt u er zeker van zijn dat u een op een biljarttafel kunt spelen reserveer dan en stuur een e-mail naar info@snookertown.nl

0 Comments
0 Pings & Trackbacks

Geef een reactie